Sivut

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hyvää Uutta Vuotta 1394!

Ehei, en ole sekaisin ajanlaskusta. Persialaisen (Solar Hijri) kalenterin mukaan täällä vaihtuu nimittäin vuosi tänään. Eilen elimme vielä vuotta 1393 ja nyt siirryimme vuoteen 1394. Hyvää Uutta Vuotta eli Nowruzia kaikille!

Ihmisiä kerääntynyt uuden vuoden juhlaan Mazar-i-Sharifiin.
Kuva: Khaama Press
Hieman kyllä nämä vuosiluvut hämmentävät. Kalenteriviikkokin noudattaa luonnollisesti eri logiikkaa kuin länsimaissa. Viikko alkaa lauantaina ja päättyy perjantaihin. Perjantai on siis tavallaan meidän sunnuntai. Viikonloppua vietetään yleensä torstaisin ja perjantaisin paitsi ei tietenkään omalla työpaikallani. Hämäystä lisäten minun viikonloppuni on perjantai ja lauantai.

Sunnuntai on siis aivan tavallinen työpäivä ja luulisi, että tässä vaiheessa olisi jo tottunut siihen. Joka sunnuntai herään kuitenkin hieman epävarmana siitä pitääkö tänään mennä töihin vai ei.

Tänä sunnuntaina en kuitenkaan mene töihin, sillä kyseinen päivä on uuden vuoden juhlinnan vuoksi vapaata. Varsinaiset juhlat vietetään tietenkin jo sitä ennen ja itse nautiskelen vuodenvaihteesta auringon saattelemana. Kabulissa on jo kevät pitkällä ja lämpömittari kertoo tälle päivälle +17 astetta. Eilen onnistuin samaan jo hieman väriäkin kasvoilleni (eli paloin), joten täytyy alkaa kylpemään aurinkorasvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti