Sivut

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Löhöilyn jalo taito



Työt puuskuttaa eteenpäin, on kuuma ja leirissä olisi tarjolla illanistujaisia, läksiäisiä ja grillijuhlia joka viikonlopulle. Elämä suorittaa itseään eteenpäin. Välillä tuntuu siltä, että minä vain kuljen siinä mukana. 

On pakko olla tekemättä mitään. Olla vaan ja köllötellä siitäkin huolimatta, että on juuri ollut lomalla. 

Täällä ainut mahdollinen köllöttelypaikka tosin on konttini. Ulkona voisi toki pistää viltin maahan ja lojua siinä, mutta yli 30 asteen lämpötilat eivät oikein tämmöiselle suomalaiselle hikoilijalle sovi. Betonivallit ja leiri-infrastruktuuri eivät myöskään muodosta ehkä sitä parhainta ympäristöä rentoutumiseen. Ei, vaikka laittaisi silmät kiinni ja kuvittelisi olevansa muualla. 

Kontin seinät tuntuvat toisinaan hieman ahtailta mutta toisinaan ne tarjoavat hyvän asetelman 24/7 löhöilyyn. Virikkeiden ja pakottavan siivous- ja järjestelyvimman puuttuessa kontissa on erittäin helppo olla kirjaimellisesti tekemättä mitään. Koti-Suomessa lepopäivästä yleensä menee ainakin puolet kaikkeen turhaan härväämiseen, kun yht’äkkiä saattaa iskeä tarve esim. järjestää kirjahyllyn kirjat uudelleen. 

Tämä viikonloppu on sisältänyt juuri sopivan määrän löhöilyä ja sellaista mukavaa puuhastelua. Olen nukkunut pitkään, syönyt aamupalaa kaikessa rauhassa, käynyt ulkona vain hetkellisesti ”haukkaamassa raitista” ilmaa ja tullut takaisin löhöilemään loppupäiväksi. Sängyllä löhöily, Suomesta tuotujen lehtien selailu, musiikki ja pienet torkut silloin tällöin on ehkä parasta rentoutumista mitä tässä konseptissa tiedän. 

Nautinnosta huolimatta olen tosin havainnut unelmoivani huomattavasti enemmän täällä kuin ns. tavallisessa elinympäristössäni. Olen tänäkin viikonloppuna unelmoinut puutarhasta, saunasta ja takkatulesta, kesämökistä, ystävien kanssa hengailusta, rakkaan kanssa tehdyistä pyöräretkistä, matkustelusta, hiekkarannoista, ja toisinaan ahdistunut konttielämäni rajallisuudesta. 

Unelmointi auttaa selviämään viikonlopuista, mutta saa aikaan myös haikean tunteen.


Betoni polttelee kesävarpaita.

Tuliaisia Suomesta.
Sielunmaisema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti