Sivut

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kuolema kosketti meitä

Kuolema pysäyttää meidät ajattelemaan. Se pysäyttää meidät muistelemaan poismennyttä henkilöä, mutta myös peilaamaan omaa elämäämme. Se kysyy meiltä teemmekö elämässämme niitä asioita, joita todella haluamme. Teemmekö niitä asioita, jotka ovat arvokkaita.

Se kertoo meille elämän olevan tässä ja nyt. Se kertoo meille elämänarvon kunnioituksesta ja elämän katoavuudesta. Jokaisella meistä on vain hetki elämää tässä maailmassa.

Kuolema on läsnä Afganistanissa joka päivä, mutta viime viikolla se todella pysäytti meidät ajattelemaan: saimme kuulla yksikkömme päällikön menehtyneen. 

En koskaan päässyt tapaamaan esimiestäni paikanpäällä. Kun saavuin Kabuliin helmikuussa, yksiköstämme puuttui esimies. Esimiehemme ja yksikkömme päällikkö oli sairastunut jo viime syksynä.

Hänelle työ oli kuitenkin elämäntehtävä, ja hän teki töitä sairaalasta käsin Skypen ja sähköpostin välityksellä. Toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Hän paneutui yksikössämme meneillään oleviin ja tuleviin tehtäviin sekä ohjasi meitä sydämellisellä mutta varmalla johtajan otteellaan. Hänellä oli hyvä sielu.

Etenkin pidempään hänen kanssaan työskennelleille tämä on suuri menetys. He menettivät myös ystävän, he menettivät heille läheisen ja tärkeän ihmisen. 

Hänen perheensä menetti aviopuolison ja isän. Sitä surua ei voi sanoin kuvailla.

On kuitenkin totta kun sanotaan, ettei ihmiset varsinaisesti kuole koskaan. Heidän sielunsa ja heidän muistonsa elää kaikissa niissä, jotka he ovat elämänsä aikana kohdanneet. Olen varma, että esimiehemme muisto kulkee vielä pitkään - niin meidän kuin varsinkin hänen perheensä sydämissä.

Lepää rauhassa, Mamunul.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti