Sivut

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Paluu Kabuliin hehkuvissa Suomi-fiiliksissä

Aika kuluu siivillä. Kymmenen päivän Suomi-loma hujahti hetkessä ja paluun jälkeinen viikko Kabulissakin on jo ohi.

Tämä oli ensimmäinen reissuni Suomeen sitten helmikuun. Olin odottanut lomaani – ystävien, perheen ja rakkaimpani näkemistä – kuin kuuta nousevaa ja odotus kyllä palkittiin.  Ihana loma, ihana Suomi!

Ulkosuomalaisen ongelmana lomani tosin eteni melkoiselle sykkeellä. Aikatauluja, tapaamisia, menoja ja juhlia oli enemmän kuin laki sallii. Ja silti täytyy löytää aikaa ihan vaan rentoutumiseen, sohvalla köllöttämiseen, iiseihin iltakävelyihin, mökkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen.

Aikaa onneksi löytyy aina, vaikka olisin mielelläni jäänyt lomailemaan pidempään. Erityisen mielelläni olisin viettänyt enemmän aikaa mökillä – Suomen luonnossa.

Vaikka olen aikaisemminkin asunut ulkomailla karuissa kaupunkiympäristöissä (no en tosin näin karussa kuin Kabul), en muista koskaan olleeni näin voimakkaasti häkeltynyt Suomen luonnon kauneudesta. Mitä enemmän vietän aikaa ulkomailla, sitä enemmän opin arvostamaan Suomea: sen kauneutta, toimivuutta, rauhaa ja levollisuutta, puhtautta ja etenkin luontoa. Meidän luontoa! Ne kaikki metsät, järvet, pellot, tunturit, ynnä muut ovat sanoinkuvaamattoman arvokasta omaisuutta.

Onneksi seuraava lomani tulee jo heinäkuun alussa. Silloin tiedossa on häähumua, kesämökkielämää, Helsinkiä ja toivon mukaan myös runsaasti aurinkoisia, iloisia päiviä.

Kesämökin järvimaisema. Onko mitään kauniinpaa?

Viime vuoden ravut, tämän vuoden ekat rapujuhlat. Täytyy syödä pakastin tyhjäksi,
että mahtuu uudet ravut, marjat ja sienet mukaan.

Kahvia ja pullaa Sinisen Huvilan kahvilassa.

Metsäreittejä Helsingissä Maununnevalla. Oi ihanat kaupunkimetsät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti